torsdag 30 juli 2009

Sötast någonsin


Det här är utan tvekan det sötaste jag sett i hela mitt liv. Blir så rörd.

http://www.youtube.com/watch?v=V88ENmyJunY




I <3 min säng

Just nu ligger jag helt utmattat i min säng och tackar gud för att jag lever i en tid då det finns tillgång till hästens-sängar och dunkuddar. För vad skulle jag egentligen göra utan min säng?
Jag spenderar säkert över 90% av tiden jag är hemma, just i min säng. Jag kollar på film, pluggar, är inne på datorn och sover i min säng.
Sedan jag skaffat en dubbelsäng så är det kanske inte så konstigt eftersom den tar upp nästan hela mitt rum, men ändå. Vilken fantastiskt möbel. Jag säger bara TACK du fina person som uppfunnit den!


Idag har jag haft en ledig dag i Stockholm och målet med dagen var att shoppa och ta det lugnt. Tyvärr fungerar den kombinationen ungefär som minttandkräm och Apelsinjuice ihop... alltså... inte alls. När jag shoppar, är jag inte lugn någonstans. Jag far fram och tillbaka, in och ut ur butiker, plöjer igenom allt som kommer i min väg och stökar till.

Men dagen är inte slut än, så nu tänkte jag försöka kravla mig upp ur sängen, halta till frysen på mina ömma fötter, plocka ut en burk Ben & Jerrys, och krypa upp i soffan bredvid mammsen.

Puss och godnatt på er!
BILDER
28 och 29 Juli


Alice var Busig


Jag blir inte ens förvånad längre...


Världens vackraste scenplats ligger i Orhalla!


På väg till scenen innan gig...
Vissa åker Limousine, vi åker roddbåt:) jag föredrar vårt sätt!


En glad Johan Boding, en glad Janne Shaffer och en glad Jan Johansen


... och en glad Molly och en glad Alice


Nej, hon har inte shoppat. Det var så vi fraktade våra scenkläder till giget för att slippa ta 30-kilos väskorna. Tyvärr hade hotellet bara små påsar... och Alice har MÅNGA skor!


Efter repet kunde vi bara inte låta bli...




Visst är vi lite lika? Samma brillor och randiga klänningar båda två. Vi kanske inte är biologiska släktingar... men vi har mycket gemensamt!


Här är vi fixade


Ystad

Mys och glass vid hamnen



Jag är så glad att jag har Alice och att vi haft turen att hamna på samma turné. Det är så mycket roligare när man kan dela alla upplevelser med någon som man tycker mycket om.


onsdag 29 juli 2009

SOl, vind och vatten

Nu är vi i full gång med nästa turné, Sol vind och vatten.

Igår hade vi premiär i vackra Ystad, och vid scenen som låg precis vid hamnen, samlades ca 5000 glada skåningar och gjorde sommarkvällen helt magisk.


Just nu sitter jag och Alice på mitt hotellrum i Orhalla och njuter av att ha trådlöst internet i några minuter. Snart ska vi åka ner till Scenen för soundcheck... så ni får höra mer imorgon eller senare ikväll!

Då kommer även bilder (Alice lånar just nu min kamera så jag hinner inte lägga in några för tillfället...)


Puss

tisdag 28 juli 2009

Helgen3


SÖNDAG - ESKILSTUNA

Jag vaknade i Hellefors och började dagen med att åka en sväng på en av Fyrhjulingarna.
Runt kl 1 avgick bussen mot Eskilstuna och jag sov hela resan. Alla var väldigt trötta och hesa efter Jam-kvällen...



Dagens citat:
Efter att någon klagat på att Brolle sjungit fel text...
Brolle (på bred norrländska): Du, man ska inte kasta glas i grishus...


Här har vi mys bakom scenen


måndag 27 juli 2009

Helgen2


LÖRDAG - HELLEFORS

På natten mellan fredag och lördag åkte vi turnébuss från Sälen direkt till Hellefors för att checka in på hotell där (vilket innebar SOVMORGON!). Ja, behöver jag säga mer än att 40 glada och upprymda musiker, instängda i världens mysigaste turnébuss, kan ha kul ihop? Som pricken över i så fyllde Niklas Strömstedt år på lördagen (efter kl 12 alltså), så det blev ett riktigt bussparty!

Efter en härlig sovmorgon i Hellefors var det Aktiviteter som stod på schemat. Alla artister hade ledigt till kl 5 och hotellet vi bodde på hade ordnat så att man fick åka fyrhjuling, bada eller gå en så kallad Höghöjdsbana. Gissa vem som var tvungen att testa allt?



Här står jag i full utrustning (jag vet att mitt huvud ser ut som ett blått, oskalat ägg!), 18 m uppe i luften beredd att ge mig ut på banan som bl.a. innehåller en 200 m lång linbana...




Men så hamnade jag (tyvärr) bakom Ola, som sjungandes på "I believe I can fly" var väldigt långsam eftersom han skulle dokumentera och filma hela upplevelsen. Hans kameraman var ingen mindre än vår boss Patrik Krall, som smidigt som en ekorre lyckades ta både sig själv och den 10 kilos tunga kameran genom hela banan.




Efter klättringen kunde jag inte vänta en sekund med nästa aktivitet, fyrhjuling, och begav mig genast ut på en tur med Brolle som lärde mig hur man skulle skvätta jord...

Så här såg mina kläder ut efter åkturen! Behöver jag säga att det var helt galet...


Föreställningen gick fantastiskt bra trots spöregn. Efteråt samlades alla i Herrgården på Jam-session som varade ända till gryningen...

En alldeles underbar dag!

Helgen

Ledsen för dålig uppdatering men det har hänt så fruktansvärt mycket roliga saker nu i helgen, att jag inte hunnit med att skriva om allt! En annan orsak är att jag inte haft tillgång till internet, vilket såklart hade underlättat...

Så nu får ni allt hålla i er, för detta blir ett låååångt inlägg.



FREDAG - SÄLEN

Som många kanske förstått så har jag en väldigt speciell relation till Diggiloo eftersom jag i princip levt ihop med alla inblandade i två år. Därför var det en konstig känsla att helt plötsligt inte ha varit med från början.

Så hela resan, som tog 7 timmar med 3 byten (!), var jag lite nervös för att allt skulle ha förändrats sedan förra året, och att det skulle bli konstigt att bara hoppa in i ett gäng som gått igenom så mycket tillsammans.

Men så fort jag väl stod där bakom den enorma scenen, mellan de knallgula bussarna och gröna Bajamajorna, intill Catering-tältet, med scentekniker som kom bärandes på allt mellan himmel och jord, så kände jag att jag hade kommit hem.

Artisterna och musikerna var mitt uppe i en fotbollsmatch på en liten gräsplätt bredvid, men när jag efter några minuter hälsat på alla, så släppte all nervositet. Detta kunde bara inte bli fel.


Repetitionerna gick bra, jag fick låna Thomas Peterssons sminkplats (vilket var väldigt smart eftersom han inte ägnar så mycket tid varken åt smink eller hårfix...) och Mojje delade glatt med sig av sin garderob. Så bara efter en halvtimma, kände jag mig verkligen som en i gänget.



Om ni undrar vad det vita krullet i form av ett popcorn är, så kan jag säga att det är Mojje bakifrån:)

Här kommer lite bilder från Showen!





torsdag 23 juli 2009

Nya idolkort

Idag kom förresten dem nya idolkorten!
Såhär ser dom ut...




Nu ska jag ta tag i mig själv och börja packa inför morgondagen.....

Både min kropp och hjärna protesterar så fort packning kommer på tal, och trots att jag blivit onormalt bra på att packa (och förmodligen skulle utnämnas till världsmästare om det fanns en tävlingsgren som kallas "packning"), så är det nog det värsta jag vet.

Något annat som är onormalt, är hur ofta jag gör det...


Godnatt!

Repa repa repa



Idag har jag tillbringat förmiddagen i en liten replokal tillsammans med de här sötnosarna. Vi repade nämligen till nästa veckas Turné "Sol, vind och Vatten" som är en minneskonsert för Ted Gärdestad.


Jag ser verkligen fram emot att få tillbringa lite tid tillsammans med alla underbara musiker och sångare, men framförallt min kära, talangfulla kusin Alice. Nej, vi är inte kusiner på riktigt, men vi har känt varandra sedan vi var små och av någon anledning som jag inte längre minns, så började vi plötsligt kalla varandra för kusiner.



Att skaffa mig låtsas-släktingar blir allt vanligare har jag upptäkt, och den enda förklaringen till mitt knasiga beteende är nog att jag tycker väldigt mycket om personerna i fråga, och inte vill att dem ska försvinna ur mitt liv.

Under schlagern skaffade jag mig ytterligare en kusin när jag förklarade för E.M.D att Danny är en sån där kille man gärna skulle vilja ha med på tråkiga släktmiddagar för att lätta upp stämmningen. Danny trodde först att jag gjorde ett försök att fria till honom, men jag lugnade honom och sa att det räcker med att vara kusiner.

Så nu har jag alltså två skönsjungande sångfåglar i min låtsats-släkt!


onsdag 22 juli 2009

Fix inför Diggiloo


Åh vad jag har längtat. Och saknat.

Nu i helgen är det äntligen dags för mig att gästa på Diggiloo, och det ska bli så fruktansvärt kul att få träffa alla igen.

Turnéplan:

Fredag - Sälen
Lördag - Hellefors
Söndag - Eskilstuna


Förberedelser

Igår var jag hos min underbara sångpedagog Anna Eiding och sjöng igenom låtarna och bestämde tonarter inför helgen. Jag var även (tro det eller ej) hos en koreograf som hjälpte mig att sätta några steg (och då menar jag verkligen bara några steg) till "Fånga en sommar". Egentligen vet jag inte om det är så smart att skriva det, eftersom att ni kanske kommer förvänta er en hel koreografi, men ni som följt mig ett tag vet att det tyvärr är att hoppas på för mycket. Jag kommer aldrig att bli någon dansare. Punkt.



Nu kvarstår bara det stora problemet vad jag ska ha på mig. Efter att ha ägnat två timmar åt att tömma min garderob på säkert över tjugo klänningar, och fortfarande inte hittat något jag tycker passar, så inser jag ju att det är något som inte står rätt till. Eva Personne (min stylist inför schlagern), jag saknar dig.

Molly Sandén - Er Golvhögtalare

Jag måste bara få dela med mig av detta.

Var precis inne på You Tube och såg denna underbara kommentar som någon skrivit under ett klipp från "Så ska det låta", när jag och Jan Johansen sjunger "För kärlekens skull".


"Molly är som mina golvhögtalare. Stabila, solida och ett grymt tryck och klarhet även i de mjukare tonerna... i love!"

Haha, är det inte en underbar liknelse?

Tack för den Loki19810310!

Falkenberg

Efter några dagars semester i vackra Helsingborg, åkte jag i måndags till Falkenberg för ännu en mysig allsångskväll.

Scenen låg fantastiskt vackert i en liten sluttning alldeles vid en liten flod (Ström? Bäck? Eller... vad det nu kallas) och solen sken och fåglarna kvittrade. Ja, under repet i alla fall.
Precis när showen satte igång, började det såklart att ösregna. Ni vet ju själva hur dåligt väder kan förstöra sådana här tillställningar, men publiken var väldigt tapper och trots regnet så slog allsången publikrekord!


Efter allsången var jag inte bara blöt, utan väldigt väldigt hungrig eftersom jag av någon anledning glömt bort att äta. Problemet var bara att klockan var halv elva på kvällen och de allra flesta restauranger hade stängt. Så jag och en supergullig tjej som jobbar på mitt bokningsbolag, fick ringa runt till stans restauranger och fråga om dom kunde tänka sig att hålla öppet lite längre. Som tur var så hittade vi ett ställe och jag kunde tillslut få min hamburgertallrik som jag längtat efter...



torsdag 16 juli 2009

Gårdagen



Sovmorgon. Shopping. Brownie. Stranden. Solnedgång.


Fem ord som beskriver gårdagen i vackra Helsingborg.



Jag är förälskad.

Det här armbandet från Thomas Sabo fick jag i födelsedagspresent för två veckor sedan, och jag är fortfarande sådär nykär att jag inte kan sluta titta på det. Jag vet att det låter löjligt, det är ju bara ett armband, men det är något speciellt med de avtagbara berlockerna som var och en får en speciell betydelse. När man är ute och åker så mycket som jag gör, så känns det tryggt att alltid ha med sig ett litet minne av de nära och kära som man fått de olika berlockerna av.


Liseberg


Ja, jag säger det igen. Jag älskar Göteborg.

Måndagen började med att jag och mina vänner Sally och Nadja roade oss på Liseberg innan det var dags för rep. Som varje år, oroade jag mig för att pirret i magen skulle ha försvunnit under året som gått, men som tur var, så var det där även i år.
Jag, som är helt galen i åkattraktioner och liknande, är rädd för att barnsligheten och pirret ska försvinna när jag blir äldre. Ni vet, som det redan gjort med mycket annat. T.ex. att jag inte alls har svårt att somna innan min födelsedag eller julafton längre... visst är det fortfarande underbart mysiga högtider, men de är inte alls lika spännande som de var när man var mindre.

Jag och Sally i Balder


Ett annat typ av pirr i magen som fortfarande håller i sig, är nervositeten innan jag ska sjunga. Även om den är olika stark beroende vad det är för tillfälle, så dyker den nästan alltid upp. I måndags kom pirret lagom till att vi började repa "tacka vet jag logdans". Ni som såg programmet, märkte säkert hur otroligt mycket text låten innehåller(!). Trots att det kändes som att den satt när jag sjöng hemma i duschen, så blir det direkt svårare när man ska hålla reda på kameror, höga klackar och trappsteg ner i publiken.
Som tur var så släppte det mesta när jag träffade Lasse. Hela han utstrålar ju lugn och trygghet och man kan inte annat än att bara älska honom!




måndag 13 juli 2009

Jag älskar Göteborg

Sitter just nu på mitt hotellrum i Göteborg, med utsikt över vackra Liseberg, och laddar inför kvällens spelning på allsång på Liseberg. Klänningen är struken, naglarna är målade och texterna sitter nästan. Ja, texterna till mina låtar sitter väl, men jag ska även köra en allsångslåt som verkligen är helgalen! Ni kommer förstå vad jag menar ikväll, men lova att inte sätta popcornen i halsen när ni hör mig göra den! Den är inte direkt en förutsägbar Molly-låt.


Nu tänkte jag alldeles strax ge mig ut en stund på Liseberg innan repet och träffa några vänner, men först lite bilder från gårdagens fantastiska spelning i Ulricehamn!


Söndag - Ulricehamn