onsdag 28 april 2010

Unicef

Igår vid lunch var jag med Unisef och hälsade på en klass som tjänat in över 20 000 till barn som har det svårt. Det firades med diplom, tårtkalas och en väldans massa kramar! Det var så häftigt att få träffa de här härliga, drivna och engagerade ungdomarna, och få vara med och se hur deras hårda arbete bidrar till att rädda liv.Över två miljarder barn världen över bor i utvecklingsländer där det inte är självklart att få gå i skolan, ha tak över huvudet eller mat för dagen. De kan inte göra något åt deras livssituation, utan är beroende av att få hjälp utifrån för att överleva.

UNICEFs senaste kampanj går ut på att informera och engagera ungdomar till att samarbeta och samla in pengar.
Det tycker jag är ett fantasiskt initiativ eftersom vi ungdomar kan åstadkomma förändring precis lika mycket som vuxna. Det är vi ungdomar som är framtiden och det är viktigt att tidigt få kännedom om hur det kan se ut i andra delar i världen som har det sämre ställt, och hur man med enkla medel kan hjälpa till och rädda liv.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
På söndag sänds humorgalan i samarbete med unicef. Ta chansen och bli världsförälder - rädda liv.

Själv är jag fadder till 11 åriga Mwan Juma från Tanzania.-- Bloggar från iPhone

8 kommentarer:

 1. Vilken underbar förebild du är som dels skriver om det, men som också är världsförälde! (:

  SvaraRadera
 2. Du är väldigt bra Molly!
  Hur länge stannar du och Eric i Turkiet?
  Kram!

  SvaraRadera
 3. det är så sant,alla kan göra något och jag älskar att du tar upp det i bloggen,du är så underbar molly! :D säger det hela tiden men du är min förebild,jag älskar att sjunga och jag sjunger "det finaste någon kan få" väldigt mycket nu,det är så kul men den är lite för svår för mig men det hindar mig inte från att öva och sjunga mera! :D

  kram,hoppas att du orkade läsa,hih<3

  SvaraRadera
 4. jag har en sån knapp ! :') Kraaam

  SvaraRadera
 5. Stackars dom barnen som inte får mat os.v :(
  skulle inte vilja vara en sån!
  Får man bli fadder fast man är 13år?:)
  //Kram Alva

  SvaraRadera
 6. vad roligt att du bloggade om tårtkalaset! :-) Ditt engagemang betyder så mycket!

  SvaraRadera
 7. Hejhej jag skrev "Ditt faan!" som namn för att du är min i dol!!! Jag menar inte svordomen utan faan. Jag ska kanske sjunga din låt "Kärlek" på kanalyran. Men alla dina låtar är bra. Men om jag ska kunna sjunga på kanalyran måste jag provsjunga först. Jag hittar inga låtar som är lätt att hålla tonen i, och det är lite bråttom till provsjungningen. Snälla säg en eller flera låtar jag kan provsjunga!
  Du är bäst!/Ditt faan som söker hjälp

  SvaraRadera
 8. heeeejsan:) jag tycker att du är helt klart bäst!!! du har så bra röst och allt!! kramar från sanna 12 år som älskar molly!<333(L):D

  SvaraRadera