måndag 21 december 2009

JULBAK

Kan ni fatta att det bara är 3 dagar kvar till jul?! Det sorgliga ät att jag redan börjar få ångest över att det snart är slut. (som sagt, jag är väldigt dålig på att hantera slut...)

Jag tycker personligen att dagarna innan jul är nästan roligare än själva julafton! I vår familj har vi alltid speciella dagar där vi gör juliga saker ihop.
Vi har en "plocka-fram-julpyntet-från-källaren-dag", en "bak-dag", en "göra-julkorts-dag", en "klä-granen-dag" och en "slå-in-paket-dag". På så sätt sprider man ut julen över en längre tidsperiod. Smart va?!

I lördags hade vi vår sk "bak-dag", och här har vi resultatet:
Det fanns ett ganska genomgående tema för mitt "pepparkaksskapande" i år... Jag fixade till nästan alla "gubbarna" så att de såg ut som att de dansade! Det hade jag aldrig kunnat ana för ett åt sedan...
NougatgodisChoklad- och strösseldoppade marshmallowsTa da!

Har ni några speciella traditioner? Berätta!

Kärlek

-- Bloggar från iPhone

11 kommentarer:

 1. Vi har inga direkta traditioner. Men jag försöker att baka pepparkakor iaf med min systerson för det är så roligt. Sån där tradition som ni har verkar vara riktigt mysigt.

  http://absolutevelina.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Vi brukar plocka fram allt julpynt och pynta granen den 23:e och sedan, när allt är klart, går vi på "Jul på liseberg", jättemysigt!:)

  Tack för en jättebra blogg!

  SvaraRadera
 3. En synneligen God Jul på dig och tack för alla intressanta inlägg du bidrar med till allas vår förnöjsamhet.
  Jädrar vad det lät som Karl Bertils julafton....:)
  God Jul och ett Gott Nytt År, Molly med familj.
  önskar Nostalgimacken i Bergkvara.
  David & Maja
  http://nostalgimacken.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. oj va gott det ser ut! :)
  jo vi brukar ha ungefär samma system!
  och det är jätte roligt, att familjen är tillsammans och gör allt juligt tillsammans. Och sen kommer julafton och så går det så snabbt.
  hur brukar du fira julen ? men stora feta släkten eller med familjen? :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Mamma brukar baka massor av kakor och tidigare år har jag alltid hjälpt till men i år har jag haft alldeles för mycket skolarbete så jag har inte hunnit. Annars har vi storstädning i köket den 23:e (dammar/våttorkar alla lådor och skåp) och på kvällen tar vi in och pyntar julgranen.

  Jag har också julmys med mina tre bästa kompisar efter julavslutningen i skolan. Tror det är alla traditioner...

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Åhh, din familj verkar så mysig!

  SvaraRadera
 7. Ååh, vad gott det ser ut! :D Vad roligt med en bakdag! ^^

  SvaraRadera
 8. klä granen dagen innan julafton har blivit en traddis för oss! och sedan baka massa julgodis, har dock fått väldigt dåligt tålamod de senaste åren, hehe!

  SvaraRadera
 9. Fan va gott allting ser ut!! Jag & min kompis gjorde ett försök i helgen, i att baka cupcakes för första gången. Det gick inte sådär jättebra :P
  & när det kommer till julteditioner så har vi nog samma. En dag för var sak ;) igår packade jag tex in alla paketen.

  GOD JUL FÖRÄSTEN <3

  SvaraRadera
 10. Vi brukar ha vårt "lilla julafton" den tjugotredje. Då bjuder vi våra släktingar på "pannkaksbullar" (det heter egentligen något på danska men har ingen aning om hur man stavar till det). :)

  SvaraRadera